Ethisch bankieren

0
688

Ethisch bankieren

In een niet zo ver verleden ben ik 10 jaar actief geweest in het bankwezen. Een tijd waarin ik persoonlijk heb kunnen aanschouwen hoe het er in de bankwereld aan toe gaat en welke grote schaduwzijde er ook in het bankwezen is …

Ik heb ook kunnen ervaren dat er ook mooie dingen in de bankwereld gebeuren. Daarom wil ik bij deze ook graag een bank in het licht stellen waar ik in het verleden heb gewerkt namelijk Triodos bank … Een bank die geld gebruikt op een ethische en duurzame manier …

Als je duurzaamheid en ethiek hoog in het vaandel draagt dan kan deze bank misschien iets voor jou zijn … Triodos is een niet beursgenoteerde onderneming dus is er geen speculatie mogelijk op aandelen … Ik heb er zelf ook geen enkel persoonlijk belang bij om dit te delen … Ik deel dit omdat ik weet dat het een maatschappelijk verschil kan maken … omdat dit delen de koers van mijn hart doet oplaaien ipv de koers van een of ander beursgenoteerd aandeel …

Daarom dat ik deze bank even in het licht wil plaatsen … het enige nadeel bij Triodos is dat je op vandaag deze bank vaak enkel als tweede bank kan gebruiken omdat ze niet beschikken over een eigen bankkaartsysteem … iets wat in de toekomst wel kan volgen … maar al kan je maar een beetje van je geld verplaatsen naar een ethische bank kan je het verschil maken … voor zelfstandigen en bedrijven is er wel een full package systeem bij Triodos …

Ik zou daarnaast ook kunnen schrijven over de schaduwzijde van andere banken en die zijn er in veelvoud maar ik kies hier nu bewust om iets in het licht te brengen waarvan ik weet dat het een maatschappelijke meerwaarde heeft … Banken met een hart … ze bestaan … via de bankwijzer en fairfin kan je zien hoeveel hart er in jouw bank zit … Triodos komt er alvast als een topper uit …

Hierbij een link naar de site van Triodos alsook een link naar enkele sites waar je kan kijken hoe duurzaam banken wel zijn en in welke activiteiten ze investeren … daar kan je ook zien welke banken investeren in wapenhandel en andere niet ethische zaken … verspreid het nieuws en help zo een beetje mee aan een meer duurzame wereld … Hoe klein ook samen kunnen we het verschil maken …

Warme groet,

Jan

www.triodos.be
www.fairfin.be
www.bankwijzer.be

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here