Voorbij de verwachtingen van anderen ligt jouw ware potentieel

0
1512

Meditatie – Santillana Del Mar 7/7/’17

Voorbij de verwachtingen van anderen ligt jouw ware potentieel

“Jij daar die dit nu leest. Diep in jezelf weet je dat er meer is dan hetgeen je met je fysieke ogen kan zien. Je ziet de signalen die zich rondom je afspelen. Signalen die het rationele overstijgen. Ook al doe je ze soms misschien af als toeval. Zaken die je zowel fascineren als angstig maken. Diep in jezelf weet je echter dat er meer is dan wat je als waar bent leren zien.

Je hebt misschien het gevoel alleen te zijn en durft er soms niet over spreken. Uit angst over wat anderen zullen denken. Wees niet bevreesd. Luister naar je gevoelens. Het gebeurt bij iedereen. Je bent nooit alleen. Stop met een leven te leiden waarvan je denkt dat je het dient te leven. Luister naar de stem van je hart. Stel je open voor signalen en luister naar je innerlijke stem. Bevrijd jezelf van de ketenen die je jezelf en anderen je opleggen. Bevrijd je van de projecties van familie, vrienden, collega’s die je in een bepaald vakje willen steken. Stop met te voldoen aan de verwachtingen van anderen.

Want wie ben je meer dan een vreemde voor jezelf als je voldoet aan de verwachtingen van anderen? Volg je eigen pad ook al is het niet het standaard pad. Ga jouw eigen weg stap voor stap ook al betekent dit even alleen op weg gaan. Neem hiervoor je tijd. Je hebt een enorm potentieel in jezelf ook al besef je dat misschien niet ten volle. Laat je door niemand beperken of door niemand wijsmaken dat je niet goed genoeg bent zoals je bent. Luister naar de stem van je hart en wees je eigen autoriteit.

Het is tijd om meer dan ooit jouw pad te volgen. Laat je niet in een vakje steken. Weet dat als je het pad van je hart volgt er altijd steun is. Bevrijd jezelf van alle beperkende overtuigingen en laat de magie van het leven in je leven binnen. Voorbij de verwachtingen van anderen ligt jouw ware potentieel. Voorbij de angst is het wonder van het leven gelegen. Allemaal ervaren we die angst wel eens en daar is niks mis mee. De uitdaging is echter om er telkens opnieuw door te stappen. We hebben immers allemaal iets moois te brengen. Er is ook geen nood aan vergelijken of competitie. Er is een oneindig potentieel waar ruimte is voor iedereen. Leef jouw potentieel.

Warme groet

Jan

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here