Meer van emoties

0
982

Het meer van het onbekende

Vele jaren terug was er een vrouw die me eens zei. Jan, het is alsof je een soort rechtstreekse verbinding hebt met de kosmos en inspiratie weet op te vangen uit de ether. Ik zou je als het ware willen vragen om daar iets mee te gaan doen … Ik had toen de woorden gelaten voor wat ze waren … Kritisch als ik toen nog wel was … Tot ik nu ook besef hoe deze woorden en vele andere zaken op zijn plek komen …

De voorbije jaren krijg ik steeds meer boodschappen door … Waarbij het voelt alsof een stem vanuit het diepste van mijn ziel tot mij spreekt … Het voelt daarbij als dat gidsen tot mij spreken vanuit de stilte … In boodschappen inzichten, visioenen, … Veel van de boodschappen die ik hier de voorbije jaren heb gedeeld zijn boodschappen die zo zijn gekomen … Boodschappen, inzichten en visioenen die vanuit de stilte en het diepste van mijn ziel komen … Alsof ik ze zomaar uit de ether kan plukken … Om ze daarna op een toegankelijk manier naar buiten te brengen … Ik krijg steeds meer berichten van mensen die zeggen hoe inspirerend en helend de dingen zijn die ik deel  … Waardoor ik ook enorm besef hoe belangrijk dit is om dit te durven doen …

Want dit delen was door ook diepe angsten gaan … En diepe angsten heb ik werkelijk gevoeld … Tot in het diepste van mijn cellen … Ik kon werkelijk de pijn in mijn ziel voelen waar ik door diende te gaan om werkelijk te gaan staan voor wie ik ben en ik kon tegelijk ook de collectieve pijn voelen van een wereld waarin talenten als oa helder voelend zijn, ziener zijn, helder horend zijn, visioenen van engelen en gidsen horen … werden onderdrukt … We komen uit tijden waar mensen hiervoor werden gefolterd, vermoord, op brandstapels gezet … Omwille van iets wat zo natuurlijk en zo krachtig is … iets wat deel is van onze essentie … De ironie is dat die onderdrukkers dan net mensen en instellingen zijn die puur gericht zijn op angst zaaien, manipuleren, machtshonger, hebzucht, …

Het is meer dan ooit tijd dat mensen naar buiten durven treden, dat we ons eigen bestaansrecht en dat van de wereld verder opeisen, … Onze eigen talenten ten volle mogen ontwikkelen en doorheen oude angsten en pijnen gaan … Niet in strijd maar in liefde en zachtheid … Werkelijke heling en genezing is enkel mogelijk via compassie … Anderen en onszelf vergeven voor wat dat ook mag zijn …

Ook nu in Orval krijg ik opnieuw een bewijs dat wanneer ik me afstem de boodschappen die doorkomen de juiste boodschappen zijn … Daarom deel ik het hierbij deze nog eens omdat het een boodschap is waarvan ik voel dat het voor vele zielen van toepassing is …

Soms is het nodig om het onbekende in te springen … Ook al betekent dit vaste grond achter je te laten … Om de diepte in te duiken … In het meer van emoties … Voorbij de verhalen die we onszelf vertellen verschijnt er daarna iets nieuws … Alles waar we bang voor zijn bestaat er niet … Het waren slechts de verhalen die we onszelf voorhielden of die anderen ons voorhielden …

Het mooiste verhaal is dat van het hart …

Vele groetjes,

Jan

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here