Zelfliefde

15
3554

Zelfliefde

Liefde is geen plek buiten jezelf … Liefde is iets dat in de eerste plaats begint met liefde voor jezelf. Zonder jezelf eerst lief te hebben kan je nooit werkelijk een ander lief hebben … Liefde is iets dat we pas werkelijk kunnen ervaren wanneer we werkelijk alleen met onszelf kunnen zijn. Wanneer we de nood aan bevestiging niet langer buiten ons leggen …

In relaties stappen in de hoop de liefde buiten jezelf te vinden is een oneindige zoektocht die telkens terug komt bij de liefde voor jezelf. In relaties stappen vanuit de dynamiek de ander een leegte te laten invullen of niet alleen te kunnen zijn zal altijd tot pijn leiden. Als de ander wegvalt blijft dezelfde leegte over die de ander diende op te vullen. Waardoor het verlangen ontstaat om die liefde door iemand anders opnieuw te laten opvullen.

Als iemand werkelijk vrede heeft met zichzelf vullen alle leegtes in het hart zich vanzelf op met zelfliefde. Dan krijgt ook de liefde een hele andere dynamiek. Omdat de ander niet langer verantwoordelijk is voor het opvullen van leegtes in jezelf. Waarbij je de ander niet langer claimt of verantwoordelijk stelt voor iets dat jezelf niet kan vinden.

Er is niemand in de wereld die de sleutel van je hart zal openen als je het in de eerste plaats niet voor jezelf doet. De sleutel van ons hart is in de eerste plaats in onszelf gelegen en luistert naar de naam zelfliefde …

Warme groet

Jan

15 COMMENTS

  1. I am a website designer. Recently, I am designing a website template about gate.io. The boss’s requirements are very strange, which makes me very difficult. I have consulted many websites, and later I discovered your blog, which is the style I hope to need. thank you very much. Would you allow me to use your blog style as a reference? thank you!

  2. I am a student of BAK College. The recent paper competition gave me a lot of headaches, and I checked a lot of information. Finally, after reading your article, it suddenly dawned on me that I can still have such an idea. grateful. But I still have some questions, hope you can help me.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here