Vrijheid

0
880

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10211877415504445&set=a.10210627409575078.1073741830.1042641451&type=3&theater

Jaren heb ik maskers gedragen om te kunnen overleven in een wereld die verwachtingen projecteert. Jaren heb ik me geconformeerd omdat dat de weg was waarvan ik dacht dat het zo hoorde en me voldoening zou geven. Hoe meer maskers ik probeerde te dragen hoe meer ik mezelf voelde vervreemden van mezelf. De voorbije jaren heb ik me via een gestaag proces op verschillende gebieden vrijgemaakt van verwachtingen en projecties van anderen. Een intens en bij wijlen hard proces. Want het vergt kracht en moed om tegen de stroom richting de bron te zwemmen. Om op te staan en te kiezen voor het niet blind volgen van de massa. Het was bij momenten een eenzaam proces. Tegelijk was het een noodzakelijk proces om me te bevrijden. Onderweg vielen ook veel mensen en situaties weg in mijn leven en nieuwe situaties en mensen kwamen in mijn leven. Alles was noodzakelijk onderweg. Ik besef meer dan ooit dat mijn grootste kracht is gelegen om gewoon te zijn wie ik ben. Om me te tonen in al mijn kwetsbaarheid met al mijn talenten en al mijn gebreken elke dag opnieuw. Ook al is dat bij momenten heel erg uitdagend. Ik kies er echter niet voor om maskers te dragen of om te voldoen aan illusies. Ik spreek mijn eigen waarheid ook als is dat niet de waarheid van een ander. Ik kies ervoor om vanuit de diepste essentie van mijn zijn te spreken en te leven. Ik ben een mens en ik ben niet gemaakt om maskers te dragen. Ik ben geboren om te zijn wie ik in kern ben. Net zoals we dat allemaal zijn. We zijn allemaal mensen met een enorm potentieel. Ik ben dankbaar voor alle mensen en situaties die ik onderweg heb mogen ontmoeten en blijf ontmoeten. Ik voel een intens en diep respect voor het leven dat vol magie is. Magie die ook is gelegen in de moeilijke periodes die ook deel uitmaken van het leven. Alles heeft zijn plek in een groter geheel. Ik heb in mijn leven heel veel pijn gekend net zoals veel mensen pijn kennen. Die pijn heeft ook zijn plek en dat maakt alles zachter. Naakt en zonder maskers kwam ik via de baarmoeder in deze wereld en naakt en zonder maskers ga ik nu door het leven. Dat is mijn en ons aller geboorterecht.

Warme groet

Jan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here