Liefde voorbij tijd en ruimte – Love beyond time and space

0
1085

Liefde voorbij tijd en ruimte (English version below)

Vorig jaar ontmoette ik Sara in Spanje. In onze ontmoeting kreeg de liefde een hele andere dimensie en in dit schrijven wil ik graag een persoonlijke ervaring hieromtrent delen vanuit het diepste van mijn ziel. In de ontmoeting met Sara werd het al snel duidelijk dat we elkaar al veel langer kenden dan in dit leven. Vanaf het eerste moment voelde het alsof we elkaar opnieuw hadden ontmoet ook al was het de eerste keer dat we elkaar in dit leven tegen kwamen … Het is ook in onze ontmoeting dat liefde een andere dimensie kreeg … We zijn elkaar blijven zien en in contact gebleven sinds onze ontmoeting in Spanje. Ondertussen heeft Sara iemand leren kennen in Spanje en het is hierin dat de liefde een andere dimensie krijgt … Omdat ik kan voelen dat ik gelukkig voor haar kan zijn nu dat ze iemand anders heeft leren kennen waarmee ze een diepe verbinding voelt … Geen gevoelens van jaloezie, geen gevoelens dat ik de man dien te zijn die haar gelukkig maakt, geen gevoelens van haar voor mij te willen … Geen gevoelens dat ik beter dien te zijn dan die man … Wel een gevoel dat ik blij kan zijn voor haar … Dat is wat liefde ook voor mij persoonlijk betekent … Weten dat iemand waarvan je houd ook kan geliefd worden door iemand anders … We weten beiden dat we elkaar altijd graag zullen zien en dat dit niet hoeft te beteken dat we in een bepaald concept van een relatie terecht komen in dit leven … Dit is zeker één van de mooiste ervaringen op het gebied van de liefde die ik heb ervaren … Houden van iemand zonder die ander te willen claimen of bezitten … De ander vrij laten zelfs als dat betekent als die persoon dient samen te zijn met iemand anders … Dat is hoe onvoorwaardelijke liefde voor mij voelt … Dat is hoe de liefde zich in onze ontmoeting laat proeven in het moment …

Knuf

Jan

 

Love beyond time and space

Last year i met Sara in Spain. It was in our meeting that love reached another dimension and in this writing i want to share a personal experience about this from the deepest of my soul … In different ways it became clear in the meeting with Sara that we knew each other for a long time. From the very first moment it felt like we just met again even that it was the first time we saw each other in this life … It is also in our meeting that love reached a total different dimension. We have been seeing each other after our meeting and been in contact since the time we met again in Spain. Now in the meanwhile Sara met somebody else in Spain and it is in this point that love reaches another dimension. Because i can feel deeply that i can be happy for her that she met someone with who she feels love and a deep connection … No feelings of jealousy, no feelings that i have to be the man that make her happy, no feelings of claiming her for me … . No feelings that i have to be better then the other man … Just a deep feeling that it is great that she feels loved and that i can be happy for her … That is also what love means for me … Knowing that a person you love can also be loved by someone else … We both know that we will always love each other and that this does not have to mean that we are in some concept of a relationship in this life … This is one of the most beautiful gifts of love i experienced so far … Loving somebody without claiming or trying to possess the other … To just let the person you love be free even if that means being together with somebody else … That is how unconditional love feels for me personally … This is how love taste in the moment in our meeting …

Hug

Jan

 

sara en jan

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here