Heilig Huwelijk

0
742

Vandaag was ik met een vriendin die ik een tijdje niet had gezien op stap in Nederland. We hadden het onderweg over het belang van de verbinding van het mannelijke en het vrouwelijke. Zowel in als buiten onszelf. Onderweg genoten we van een prachtige zonsondergang langs het water waar we onderweg ook halt hielden om te genieten van de zonsondergang waarbij we ook enkele foto’s namen. Wanneer ik nu deze foto bekijk zie ik opeens de energetische lading van deze foto. Omdat ook hier de verbinding tussen het mannelijke en het vrouwelijke heel sterk zichtbaar is. De foto is als het ware een spiegel van dit proces. Rechts in de lucht de zon als het mannelijke principe. Links onderin het vrouwelijke principe in de hond die luistert naar de naam Luna en staat voor de maan. De hond die ook staat voor de wolf en enorm is verbonden met het vrouwelijke. Beide komen ze samen in de lichtflits ter hoogte van het hart. Mannelijk en vrouwelijk die samen komen in het hart. Rechts en links, boven en beneden, zon en man, … samensmelting van polariteiten … Dat is de energetische spiegel die ik zie in deze opstelling van de foto …

Een perfecte spiegel als het ware van het mystieke en innerlijke huwelijk tussen het mannelijke en het vrouwelijke dat zich in het hart van iedere mens voltrekt. Het sluit ook aan bij het gevoel dat ik heb wanneer ik in de maatschappelijke spiegel rondom mij kijk. In datgene wat zich momenteel ook voltrekt in de buitenwereld in het collectieve veld. Waar thema’s als verbinding tussen mannelijk en vrouwelijk ook in het collectieve veld heel sterk aanwezig zijn. Het is niet voor niets dat zoveel pijn van misbruik in het collectieve veld naar boven komt net nu. Het is een intens helingsproces dat zich in het groter bewustzijn momenteel aan het voltrekken is. Een hele diepe heling is aan de gang tussen het mannelijke en het vrouwelijke. Een proces waarbij diepe pijnen van oa misbruik en onderdrukking ook zichtbaar worden zodat ze kunnen worden geheeld. Processen die noodzakelijk zijn om het mannelijke en het vrouwelijke in balans te brengen. Belangrijk in dit proces is compassie. Heling vanuit liefde en niet vanuit strijd.

Dat is wat nu sterk doorkomt en wat ik voel dat ik te delen heb. Tot zover dit energetisch weerbericht vanuit Nederland uit wat in het moment komt 🙂

Veel liefde en warmte toegewenst voor iedereen. Lang leve het hart

Warme groet

Jan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here